Att baka egna hamburgerbröd är inte svårt och så mycket godare än köpebröd. Jag använde mig av både vetemjöl och fullkornsmjöl i dessa. Luftiga och goda bröd. Sesamfrön går bra att strö på om man så vill. Receptet hittade jag här.

Baking your own hamburger buns is not difficult and so much tastier than store bought bread. I used both wheat flour and whole wheat flour in these. They are airy and goodSesame seeds are great to sprinkle on if you like. I found the recipe here.


Hamburgerbröd

170-227 g ljummet vatten
28 g smör
1 stort ägg
418 g mjöl (jag använde vetemjöl och fullkornsvetemjöl)
50 g socker
1 1/4 tsk salt
1 msk torrjäst

Blanda och knåda alla ingredienserna - för hand eller maskin tills du har en mjuk, smidig deg. Täck degen och låt den jäsa i 1-2 timmar, eller tills den har fördubblats. Dela degen i 8 bitar. Forma varje bit till en rund boll. Platta till cirka 7,5cm i diameter. Placera bröden på en lätt smord bakplåt, täck och låt jäsa i ungefär en timme. Pensla bröden med smält smör. Grädda i 190 graders ugn i 15-18 minuter, tills gyllene. Ta bort dem från ugnen och pensla ytterligare med smält smör. Detta kommer att ge bröden en satin och smörig skorpa. Låt svalna.



Hamburger Buns

170-227 g lukewarm water
28 g butter
1 large egg
418 g flour (I used all purpose and whole wheat flour)
50 g sugar
1 1/4 tsp salt
1 tbsp instant yeast

Mix and knead all the ingredients - by hand or machine until you have a soft, smooth dough. Cover the dough and let it rise for 1-2 hours, or until it has doubled. Divide the dough into 8 pieces. Shape each piece into a round ball. Flat to approximately 7,5 cm in diameter. Place the buns on a lightly greased baking sheet, cover and let rise for about an hour. Brush the buns with melted butter. Bake in a preheated 190 degree oven for 15-18 minutes, until golden. Remove them from oven and brush with melted butter. This will give the buns a satiny and buttery crust. Allow to cool.