Choklad och körsbär passar bra ihop, så också i dessa kex. I dag vill jag gratulera min pappa på födelsedagen! Stor kram till dig!

Chocolate and cherry goes well together, also in these cookies. Today I want to gratulate my father on his birthday! Big hugs to you!


Körsbär-chokladkakor

2 dl vetemjöl
0,5 dl osötat kakaopulver
50 g smör, rumstemperatur
1,2 dl strösocker
0,75 tsk bakpulver
1 litet ägg
0,75 tsk vaniljsocker
färska körsbär, urkärnade
40 g choklad
2 msk kondenserad mjölk

Värm ugnen till 175 grader. I en skål blanda mjöl, bakpulver och kakao, ställ åt sidan. I en annan skål vispa smör och socker. Tillsätt ägg, vaniljsocker och blanda. Tillsätt gradvis mjölblandningen. Forma degen till bollar och tryck ner ett halvt körsbär i varje boll. Värm choklad och kondenserad mjölk i mikrovågsugn, tills chokladen har smält. Häll ca 1 tsk chokladblandning över varje körsbär. Grädda 10-12 minuter.


Cherry-Chocolate Cookies

2 dl flour
0,5 dl unsweetened cocoa powder
50 g butter, room temperature
1,2 dl sugar
0,75 tsp baking powder
1 small egg
0,75 tsp vanilla
fresh cherries, pitted
40 g chocolate,
2 tbsp condensed milk

Preheat oven to 175 degrees. In a bowl mix flour, baking powder and cocoa, set aside. In another bowl, beat butter and sugar. Add egg, vanilla sugar and mix. Add gradually flour mixture. Shape the dough into balls and press a half cherry into each ball. Heat the chocolate and condensed milk in the microwave until the chocolate has melted. Place about 1 tsp chocolate mixture over each cherry. Bake for 10-12 minutes.