En protein- och järnrik maträtt, med goda smaker av kokos och kanel. 

A protein- and iron-rich dish, with a taste of coconut and cinnamon.


Spenat-linssås

2 msk olivolja
1 stor morot, tärnad
halv zucchini, tärnad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 lök, finhackad
300 g färsk spenat
5 dl linser, kokade
2,5 dl kokosmjölk
sambal oelek
nypa kanel
nypa chili
1 msk sojasås
salt
peppar

Hetta upp oljan i en kastrull på medelvärme. Stek morot, zucchini, lök och vitlök i 5 minuter, rör om då och då. Blanda i spenat och stek ytterligare en stund. Rör i linser sojasås, sambal oelek, kanel, chili och kokosmjölk. Koka några minuter. Salta och peppra. Servera med ris.


Spinach-Lentil Sauce

2 tbsp olive oil
1 large carrot, diced
half zucchini, diced
1 clove garlic, finely chopped
1 onion, finely chopped
300 g fresh spinach
4 dl lentils, cooked
2,5 dl coconut milk
sambal oelek
pinch of cinnamon
pinch of chili
1 tbsp soy sauce
salt
pepper

Heat oil in a saucepan over medium heat. Fry carrots, zucchini, onion and garlic for 5 minutes, stirring occasionally. Stir in the spinach and cook for another minute. Stir in lentils, soy sauce, sambal oelek, cinnamon, chili and coconut milk. Boil for some minutes. Add salt and pepper. Serve with rice.