Tuesday, May 31, 2011

Oreo Cheesecake Cookies

Ostkaka är min favorit bakelse och så hittar jag ett intressant recept på ostkaka-cookies, som jag genast måste baka. Har redan bakat dessa cookies några gånger och måste säga att dom är supergoda!

Cheesecake is my favorite cake and when I found an interesting recipe for cheesecake cookies, I needed to bake them immediately. I have already baked these cookies a few times and I have to say that they are super good!


Oreo Cheesecake Cookies

60 g butter, at room temperature
45 g cream cheese
1,2 dl sugar
0,5 tsp vanilla extract
1,2 -1, 5 dl flour
1 dl Oreo cookie crumbs

Preheat the oven to 175 degrees C. Line a baking sheet with parchment paper. Cream together the butter and cream cheese until smooth and well-combined. Add the sugar and vanilla and mix, add the flour and mix until the flour is incorporated.
Crumb the oreo cookies. Scoop the cookies into 5 cm balls and then roll in the cookie crumbs. Place the cookie balls on the baking sheet and bake for 12-15 minutes, or until the edges are golden and the tops are slightly puffed.


Oreo-ostkaka cookies


60 g smör, rumstemp.
45 g färskost
1,2 dl socker
0,5 tsk vanilj extrakt
1,2 -1, 5 dl mjöl
1 dl Oreo cookie smulor

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa samman smör och färskost tills den är slät och välblandad. Tillsätt socker och vanilj och blanda, tillsätt mjöl och blanda.
Smula oreo cookies. Laga matskedsstora bollar av smeten och rulla bollarna i kexsmulorna. Placera kexbollarna på bakplåtspapper på en plåt och grädda i 12-15 minuter, eller tills kanterna är gyllene och översidan är något fluffig.


Monday, May 30, 2011

eM by the river


eM by the river är en mysig restaurang vid Singapore river. Här serveras all-day breakfast (9-15), lunch, middag...Jag åt lunch med mina vänner här en lördag.


eM by the river is a cosy restaurant by Singapore river. They serve all-day breakfast (9-15), lunch, dinner...I had lunch with my friends here one saturday.



 Mediterranean salad

 BLT Sandwich

Spaghetti Aglio Olio with Prawns

Sunday, May 29, 2011

Stuffed Tomato


Fylld tomat

Skölj tomaterna och skär av toppen på dem. Gröp ur tomaten och använd det i fyllningen.

Fyllning

couscous
tomat
lök
kikärter
fetaost /getost / brie
kryddor enligt smak

Tillred couscousen enligt förpackningens anvisningar. Blanda i tomat, lök, kikärter, ost och krydda enligt smak. Fyll tomaterna med fyllningen. Överst kan man riva ost om man vill. På med locken och in i ugnen i 225 grader ca 15-20 minuter.  


Stuffed Tomato

Rinse tomatoes and cut the top off them. Scoop out the tomato and use it in the filling. 

Filling

couscous
tomato
onion
chickpea
feta cheese / goat cheese / brie
season to taste

Prepare the couscous according to package directions. Mix in tomatoes, onions, chickpeas, cheese and season to taste. Fill the tomatoes with the filling. Top with grated cheese if you want. On with the vegetable caps and into the oven at 225 degrees for 15-20 minutes.


Saturday, May 28, 2011

Marshmallows

Ett lätt sätt att dekorera marshmallows, kanske till barnkalaset, barnen kan hjälpa till att dekorera.

An easy way to decorate marshmallows, maybe for children's party, the kids can help decorate.


Chokladdoppad skumgodis

marshmallows
smält choklad
strössel

Doppa skumgodis i smält choklad och strössel. Klart!


Chocolate dipped Marshmallows

marshmallows
melted chocolate
sprinkles

Dip marshmallow in melted chocolate and sprinkles. Ready!

Friday, May 27, 2011

Green Tea Cheesecake


Små cheesecakes med smak av grönt te

Botten
150 g Hovis Digestive
70 g smält smör

Fyllning
125 g mascarponeost
2,5 dl kvarg
1,5 dl strösocker
1,5 msk maizena
0,5 msk grönt te pulver
2 ägg
(citronsaft)

Botten: Mixa digestivekexen till ett fint pulver. Tillsätt smör rör slät. Tryck ut kexbotten i små runda formar.

Fyllning: Vispa mascarpone, kvarg, socker, grönt te och maizena slätt och pösigt. Rör i äggen, ett i taget. Häll ostsmeten i de små kexbottnen. Grädda kakorna i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca  10 minuter. Låt kakorna svalna, ställ i kylskåp.


Petite Cheesecakes with taste of Green Tea

Crust
150 g Hovis Digestive
70 g melted butter

Filling
125 g mascarpone cheese
2,5 dl quark
1,5 dl sugar
1,5 tbsp maizena
0,5 tbsp green tea powder
2 egg
(lemon juice)

Crust: Crumble the digestive biscuits and add the melted butter.  Press the biscuit crumble  into the petite molds.

Filling: Whisk mascarpone, quark, sugar, green tea and maizena smooth and fluffy. Stir in the eggs, one at a time. Pour the cheese mixture into the molds and bake in 175 degrees oven, about 10 minutes. Let cool and keep refridgerated. 



Thursday, May 26, 2011

Thailand part four

More food pictures!
Mera matbilder!

My favorite jam was raspberry-vanilla
Min favorit sylt var hallon-vanilj

Muffins - blueberry/blåbär, carrot/morot
smakade som kryddkaka, gott
tasted like spice cake, good

Wholemeal croissants
Fullkorns croissanter

Fruits / Frukter

Several different juices to choose from (guava, lychee, papaya, grape...)
Flera olika juicer att välja mellan (guava, lychee, papaya, vindruva...)



Muffin, brödpudding med vaniljsås (så god) och churros
Muffin, bread pudding (so good), and churros



Banana cake, marble cake
Banankaka, tigerkaka




Mörkt bröd gör mig glad och detta smakade så himmelskt!
Dark bread makes me happy and this one tasted heavenly!

Thailand part three

For breakfast you could choose how you wanted your eggs done!

Till frukost var det bara att välja hur du ville ha dina ägg gjorda!

 Egg white omelet with cheese

 Omelet with cheese

Fried eggs

Wednesday, May 25, 2011

Falafel

Testade att ha i parmesanost och vita bönor i mina falafel och de blev hur goda som helst.

This time I put parmesan and white beans in my falafel, and they tasted really good.


Falafel med ost

3 dl kikärter och vita bönor
1 gul lök
0,5-1 klyfta vitlök
0,5 dl riven parmesanost
1 tsk spiskummin
0,5 tsk salt
0,5 dl  färsk persilja
2 krm sambal oelek
2 msk maizena
3 msk olja 

Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Skala och hacka löken. Mixa kikärter, lök, vitlök, riven ost, spiskummin, salt, persilja, sambal oelek, maizena och 1 msk olja. Forma smeten till små, platta bullar. Stek dem på medelvärme i resterande olja i stekpanna ca 2 min på varje sida.


Falafel with cheese

3 dl chickpeas and white beans
0,5-1 clove of garlic
1 tsp jeera
0,5 dl grated parmesan
0,5 tsp salt
0,5 dl  fresh parsley
sambal oelek
2 tbsp maizena
3 tbsp oil  

Rinse the chickpeas well. Mix together all the ingredients in a blender and use 1 tbsp of oil. Form into small round patties and fry in remaining oil for 2 min on each side.

Tuesday, May 24, 2011

Thailand part two

En bra start på dagen var att dricka vetegräs, som restaurangen själv odlar och pressar till juice. Och gräset befrämjar hälsan! Juicen var god att dricka iskall.

A good start to the day was to drink wheat grass, which the restaurant itself grows and presses the juice. The grass is good for your health! The juice was good to drink chilled.




Monday, May 23, 2011

Root Vegetable Fritters



Rårakor


3 potatisar 

3 morötter 
 

1 lök

0,5 dl hackad persilja

2 ägg

salt och peppar
olja

Skala potatis och morot och riv dem grovt. Skala och hacka lök. Blanda med ägg, persilja, salt och peppar. Häll rikligt med olja i en stekpanna. Klicka ut smeten och stek rårakorna tills de fått fin färg på bägge sidor.


Root Vegetable Fritters


3 potatoes

3 carrots
1 onion

0,5 dl chopped parsley
2 egg

salt and pepper
oil

Peel the potatoes and carrots and grate them coarsely. Peel and chop the onion. Mix with egg, parsley, salt and pepper. Pour plenty of oil in a skillet. Spoon out the batter and fry the fritters until they are golden on both sides.