Apelsin och torkade tranbär passar bra ihop. För att intensifiera smaken av apelsin får dessa kex dessutom en glasyr med apelsin.
Orange and dried cranberries goes well together. To intensify the flavor of orange, these cookies gets a glaze with orange.
Orange-Cranberry Cookies
1/2 cup butter, softened
1/2 cup white sugar
1/4 cup packed brown sugar
1/2 egg
1/2 tsp grated orange zest
1 tbsp orange juice
1-1/4 cups all-purpose flour
1/4 tsp baking soda
1/4 tsp salt
1 cup chopped cranberries
1/4 tsp grated orange zest
1,5 tbsp orange juice
3/4 cup confectioners' sugar
Preheat the oven to 190 degrees C.
In a large bowl, cream together the butter, white sugar and brown sugar
until smooth. Beat in the egg until well blended. Mix in orange zest and orange
juice. Combine the flour, baking soda and salt; stir into the orange mixture.
Mix in cranberries, until evenly distributed. Drop dough by rounded
tablespoonfuls onto ungreased cookie sheets. Cookies should be spaced at least
2 inches apart.
Bake for 12 to 14 minutes in the preheated oven, until the edges are
golden. Remove from cookie sheets to cool on wire racks.
In a small bowl, mix together ¼ teaspoon orange zest, 1,5 tablespoons
orange juice and confectioners' sugar until smooth. Spread over the tops of
cooled cookies. Let stand until set.
Apelsin-tranbärskex
1/2 cup smör, mjukt
1/2 cup socker
1/4 cup farinsocker
1/2 ägg
1/2 tsk apelsinskal
1 msk apelsinjuice
1-1/4 cups mjöl
1/4 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
1 cup torkade tranbär
1/4 tsk apelsinskal
1,5 msk apelsinjuice
3/4 cup florsocker
Värm ugnen till 190 grader C.
I en skål, blanda ihop smör, socker och farinsocker.
Vispa i ägget tills välblandat. Blanda i apelsinskal och apelsinjuice. Blanda
mjöl, bakpulver och salt, rör ner det i blandningen. Blanda i tranbär. Klicka
ut smeten med en matsked på bakplåtspapper. Lämna mellanrum, för kexen flyter
ut under gräddningen.
Grädda i 12 till 14 minuter i ugnen, tills kanterna är
gyllene bruna. I en liten skål, blanda samman ¼ tsk apelsinskal, 1,5 msk
apelsinjuice och florsocker. Ringla över de svalnade kexen. Låt stelna.
10 Comments
Jag måste bara få säga, vilka fantastiska bakverk du gör, de är alltid vackra och sedan är du otroligt duktig med kameran.
ReplyDeleteFortatt trevlig söndag
Kramar Susanne
Beautiful and well flavored cookies!
ReplyDeleteSusanne: Tack, dina ord värmer, kram!
ReplyDeleteElra: Thanks!
Vilken fin blogg! Är du utnämnd till hovkonditor? I Sverige? Vad innebär egentligen det?
ReplyDeleteVanessa: Tack! Nej, nej, att baka och laga mat är en hobby för mig och namnet är helt påhittat :)
ReplyDeleteNej du, nu blir jag arg på mig själv! Varje gång jag går hit har du lagt in något riktigt gott, och ÄNDÅ är du inte på min favoritlista! Men nu ska jag följa dig i alla fall, jag vill inte missa någonting! Dina bilder är som vanligt helt fantastiska, det ser SÅ gott ut!
ReplyDeleteKan bara hålla med Susanne, så mycket gott hela tiden! Men en fråga bara... vem käkar alla underbara godsaker?
ReplyDeleteHa en fin vecka,
Mårtenssons
MUMS =) Kika gärna in på min matblogg och tävla i min nya tävling där du kan vinna ett fint smycke =)
ReplyDeleteAlexandra: :) Tack så mycket!
ReplyDeleteMårtenssons kök: Tack! Ja, man kan undra vem som äter allt detta, men det är jag och min man :). Så delar jag även till vänner, frysen får sin del och så försöker jag baka små satser :)
Cupcakesfluffan: Tack :)
Coquina: :)
Näyttävät ihanilta ja ovat varmasti erittäin hyviä!! :)
ReplyDelete