Portobello är en stor brun svamp. Portobellos lillebror (crimini) är en liten brun svamp. Portobello kan grillas, ugnsrostas eller sauteras.

På grund av storlek och format, används de ofta som ersättning för hamburgare i vegetariska recept. Portobellosvamp har en karakteristisk “köttig” konsistens som blir bättre ju längre svampen blir tillagad, så grillning kan vara det bästa sättet att få fram smaken.

Undvik att tvätta portobellosvamp före tillagning, eftersom detta kan bidra till förlust av smak. Knacka på dem för att avlägsna överflödig sand eller skräp eller borsta dem lätt med en borste.

Portobellosvamp är rik på kalium, essentiella aminosyror och vitamin B. De är låga i kalorier och fett-fria, men en stor källa till protein, vilket gör dem till ett utmärkt val för människor som tänker på sitt kolesterol eller midjemått.


Portobello is a big brown mushroom. Its little brother (crimini) is a little brown mushroom. Portobellos can be grilled, oven roasted or sautéed.

Because of their size and format, they are often used as a replacement for hamburgers in vegetarian recipes. Portobello mushrooms have a characteristic meaty texture that gets better the longer the mushrooms are cooked, so grilling may be the best way to bring out the flavor.

Avoid washing Portobello mushrooms before cooking, as this may contribute to loss of flavor. Tapping them to remove excess sand or debris is enough, or sweep them lightly with a cooking brush.
Portobello mushrooms are rich in potassium, essential amino acids and vitamin B. They are low in calories and fat-free, but a great source of protein, which makes them a great choice for people watching their cholesterol intake or their waistline.


Imorgon får ni ett recept på fylld portobellosvamp.
Tomorrow you'll recieve a recipe for filled portobello mushroom.