Mango

Mangoträdet har sitt ursprung i Himalaya i Indien och Burma och har odlats i regionen i minst 4000 år. Mango är en utmärkt källa till vitamin A och C, samt en god källa till kalium och innehåller betakaroten.

Det finns många olika sorters mango. De varierar i form, färg, smak, konsistens och näringsvärde. De kan vara runda, ovala, päron- och njurformade. Färgen på skalet varierar från grönt och gulgrönt till rött, orange och violetta nyanser. Fruktköttet är gult, mjukt och saftigt med söt, aromatisk smak. Mitt i frukten finns en platt kärna som kan vara ganska fast sammanvuxen med fruktköttet.


Mango trees originated in the foothills of the Himalayas of India and Burma and have been cultivated in that region for at least 4,000 year. Mangos are an excellent source of Vitamins A and C, as well as a good source of potassium and contain beta carotene.

There are many different varieties of mango. They vary in shape, color, taste, texture and nutritional value. They can be round, oval, pear-and kidney-shaped. The color of the skin varies from green and yellow-green to red, orange and violet hues. The flesh is yellow, soft and juicy with a sweet, aromatic flavor. In the middle of the fruit is a flat stone that could be pretty solid the same size, of the flesh.