Spring rolls can be found in several Asian countries. They are usually eaten fried. I chose to cook them in the oven, gets a little healthier and still the final result is crispy spring rolls.

Vårrullar är vanliga i flera asiatiska länder. De äts friterade med ett innehåll av ris, kål, morot…Jag har valt att laga dem i ugn istället för att fritera i olja, blir en aning hälsosammare så och slutresultat är ändå krispiga vårrullar.


Vårrullar

liten kål, i strimlor
1 riven morot
1 liten lök, hackad fint
1 vitlöksklyfta
soja
vitpeppar
chili sås / sambal oelek
ev. salt
vårrulledeg, ca 15 ark

Dip
2 dl gräddfil
2 msk sweet chili sås

Hetta upp lite olja i en stekpanna. Fräs grönsakerna snabbt. Tillsätt soja och  chili, stek ytterligare en stund. Krydda och låt svalna.
Ta fram några vårrulleark i taget, så att de inte torkar. Lägg ett par teskedar fyllning på varje ark.  Rulla ihop från långsidan, när du kommit halvvägs vik in kanterna och fortsätt att rulla. Pensla kanten med ägggula så rullen hålls ihop.

Lägg vårrullarna på en plåt med bakplåtspapper och pensla med olja. Grädda I ugnen i 175 grader ca 10 minuter. Servera  med dip.




Spring Rolls

small cabbage, shredded
1 grated carrot
1 small onion, chopped finely
1 vitlöksklyfta
soy
white pepper
chilli sauce / sambal oelek
salt
Spring roll pastry, about 15 sheets

Dip
2 dl sour cream
2 tbsp sweet chilli sauce

Heat some oil in a skillet. Fry the vegetables quickly. Add soy sauce and chilli, fry for a while. Season and leave to cool.
Take out some spring roll sheets at a time, so they do not dry. Add a couple teaspoons of filling on each sheet. Roll up from long side, when you are halfway fold the edges and continue to roll. Brush the edge with yolk so the roll is held together.

Put the spring rolls on a baking sheet with parchment paper and brush with oil. Bake in oven at 175 degrees for 10 minutes. Serve with dip.