Muffins med Lindts choklad
100 g smör
1 dl mjölk
2 st ägg
1,5 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 msk potatismjöl
Lindts chokladkula
Sätt ugnen på 200
grader. Smält smör och tillsätt mjölk, låt det bli varmt, men det får inte
koka.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda alla torra ingredienser och rör
försiktigt ner i äggsmeten växelvis med smör-mjölk blandningen.
Fyll formarna till
3/4 med smet.
Tryck ner en chokladkula i varje muffins.
Grädda mitt i ugnen i
ca 10-12 minuter.
Låt svalna.
Muffins with Lindts Chocolate
100 g butter
1 dl milk
2 egg
1,5 dl sugar
2,5 dl flour
1 tsp baking powder
2 tbsp cocoa
1 tsp vanilla sugar
2 tbsp potato starch
Lindts chocolate balls
Preheat oven to 200 degrees. Melt butter and add milk, let it become
warm, but it must not boil. Beat eggs and sugar until fluffy. Mix all dry
ingredients and stir gently into the egg mixture alternately with butter-milk
mixture. Fill cups 3/4 full with batter. Press down a chocolate ball in each
muffin. Bake in oven for 10-12 minutes.
Let cool.
0 Comments