Nasi Goreng
Nasi Goreng, som
betyder bokstavligen "stekt ris" på indonesiska och malaysiska, är
helt enkelt stekt förkokt ris. Stekt ris äts till frukost i Indonesien och
betraktas som nationalrätt i Indonesien, smaksatt med mild curry, grönsaker,
sojasås och kyckling eller räkor. Detta kan toppas med ett stekt ägg och skivad
gurka kallas då Istimewa. Vegetarisk nasi goreng innehåller bl.a. morot, vitkål
och annat grönt.
Nasi Goreng,
literally meaning "fried rice" in Indonesian and Malay, can refer
simply to fried pre-cooked rice. Fried rice is actually a breakfast dish in
Indonesia. It is considered the national dish of Indonesia, flavoured with mild
curry, vegetables, soy sauce and chicken or prawns. This can be topped with a
fried egg and sliced cucumber and then called Istimewa. Vegetable nasi
goreng contains carrot, cabbage and greens.
Stekta nudlar / Fried Noodels
Nudlarna är
snabb-wokade med kryddpasta och grönsaker. Den största skillnaden med andra
typer av stekta nudlar är den generösa användningen av chili och tjock söt
sojasås.
This
is stir-fried quickly with spice paste and green vegetables. The main
difference with other type of fried noodles are the generous use of chili and
thick sweet soy sauce.
0 Comments