Paj med pesto och
rostade grönsaker
Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 g smör,
kylskåpskallt
2 msk vatten,
kallt
Fyllning
2 paprikor,
röd och gul
2 rödlökar
300 g zucchini
1 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 ägg
2 dl mjölk
1 dl pesto
Finfördela smöret
i mjölet till en smulig massa med fingertopparna. Tillsätt vattnet och arbeta
snabbt ihop till en deg. Tryck ut den i en pajform med löstagbar kant (24 cm i
diameter). Nagga med en gaffel. Låt vila i kyl 15-30 minuter.
Fyllning: Sätt
ugnen på 250°. Kärna ur paprikorna och skala löken. Skär paprikan i bitar,
löken i tunna klyftor och zucchini i skivor. Lägg allt på en plåt. Stänk över
oljan och krydda med salt och peppar. Sätt in mitt i ugnen 15-20 minuter. Vispa
ihop ägg, mjölk och pesto. Sänk ugnsvärmen till 200°. Förgrädda pajskalet mitt
i ugnen ca 10 minuter. Lägg i grönsakerna. Häll över äggblandningen. Grädda
pajen i mitten av ugnen 35-40 minuter.
Quiche with pesto
and roasted vegetables
Quiche dough
3 dl flour
125 g butter,
cold
2 tbsp water,
cold
Filling
2 caspicum, red and yellow
2 red onions
300 g zucchini
1 tpsb olive oil
1 tsp salt
black pepper
3 egg
2 dl milk
1 dl pesto
Cut the butter into
small pieces and rub into the flour with finger-tips until it takes on the
texture of breadcrumbs. Add the water and knead lightly into a pliable but not
sticky dough. Put it in a flan tin
and prick the base with a fork. Let it stand for 15-30 minutes in the fridge
before using.
Warm
the oven on 250C. Dice the vegetables. Put them on a baking pan and sprinkle
with oil and season with salt and pepper. Roast for 15-20mins. Wisk together
eggs, milk and pesto. Set the oven temperature to 200C. Bake the crust for
10mins. Add the vegetables and pour over the eggmixture. Bake the quiche in
middle of oven 35-40mins.
0 Comments